در مناطق ما بعضی جاها مسابقات کبوتر بازی انجام می شود دوطرف با هم قرارداد امضا می کنند داور دارند وهرکدام یک مبلغی میزارند وسط بعد هرکس کبوترهای خودشو به پرواز در میاره.که بهش می گن گرو.
ایا انجام این مسابقات حرام به حساب می آید؟
لازم به ذکر است که این مسابقات معمولا تابستان انجام می شود و کبوتر باز یک سال خود را اماده مسابقه می کند .وبخشی از پول برنده شده هزینه او می شود.
مسابقه کبوتربازی و شرطبندی با آن
بسم الله الرحمن الرحیم
آنچه در اسلام برای مسابقه، برد و باختش جائز است سه تا ورزش است. شنا، تیراندازی و اسبدوانی. کبوتربازی اصلا جزء این مصادیق است، و اینطور که در مسئله مطرح کردند، این در واقع یک نوع برد و باخت است و برد و باخت هم در اسلام حرام است. برد و باخت اگر شنا باشد اشکالی ندارد، در تیراندازی اگر باشد اشکالی ندارد، در اسبسواری مشکلی نیست؛ نص صریح در روایت است. آنهم بین خود مسابقه دهندگان، نه اینکه کسای دیگر روی آنها مسابقه بگذارند که بگویند این دو نفر شنا میگذارند، بعد روی اینها دیگران برد و باخت بگذارند. آن اشکال دارد، خود این مسابقه دهنده بیاید مسابقه بگذارد. لذا این کبوتربازی اصلا این وجهی که سوال شد مشروعیت ندارد و پولی هم که از این طریق در میآید اکل مال به باطل است و حرام است.
کد:1399809