«أَكْمَلُ الْمُؤْمِنِينَ إِيمَانًا»
کاملترین مؤمنین ازنظر ایمان
ایمان، فقط به نماز شب نیست. ایمان به زیارت عاشورای هرروز نیست. اینها فضیلت هستند؛ اما ببینید پیامبر (ص)، ایمان را چگونه تعریف میکنند؟
یکوقت به مستحبات سرگرم نشویم و اصل کار را فراموش کنیم.
رسولالله (ص) میفرمایند: «أَكْمَلُ الْمُؤْمِنِينَ إِيمَانًا أَحْسَنُهُمْ خُلُقًا» آنهایی هستند که اخلاق شایسته و پسندیدهای دارند.
مبادا نماز شب بخوانیم ولی بداخلاق باشیم. دو کلمه نتوانند با ما حرف بزنند، دو کلمه بشود سه کلمه، اسفند روی آتش بشویم. اینها تباه میشود.
در کتاب امالی شیخ صدوق آمده است که پیامبر (ص) فرمودند: ألا اُخْبِرُکُمْ بِاَشبَهِکُم بی؟ قَالوا: بَلی یا رسولالله ِ. قالَ: اَحسَنُکُم خُلقا
امروز در شیراز چه کسانی شبیه پیامبر (ص) هستند؟
پیامبر (ص) میفرمایند: هرکسی اخلاق بهتری دارد به من شباهت بیشتری دارد. خوشاخلاقها شبیه پیامبر (ص) هستند. نشانهی شباهت به پیامبر (ص) فقط ذکر گفتن و دائمالذکر بودن نیست.
بفهمیم با مردم چطور صحبت کنیم؟ با خانواده، با بچهها، با دوست، با مردم، در روابطمان، باخدایمان.
اخلاق شایسته انسان را شبیه پیامبر (ص) میکند.
و حدیث پایانی در کتاب بحارالانوار جلد 71 بشارتی است برای کسانی که دوست دارند رسولالله (ص) در قیامت، آنها را در صحرای محشر نجات دهد؛ که همه این انتظار را داریم.
پیامبر (ص) فرمود: «إنّ أحَبّكُم إلَيَّ وأقرَبَكُم مِنّي يَومَ القِيامَةِ مَجلِسا أحْسَنُكُم خُلقا، وأشَدُّكُم تَواضُعا»
در روز قیامت کسانی به من نزدیک و نزد من محبوباند که این دو ویژگی را داشته باشند: اخلاق شایسته و تواضع گسترده. متواضع باشند فروتن باشند و خودشان را گم نکنند.