???? جلسه دوازدهم/ در محضر امام هادی(ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام و ادب محضر همهی عزیزانی که برنامهی چهارده معصوم را مشاهده میفرمایید. خدا رحمت کند فقید سعید حاج ابراهیم یقطین رحمة الله علیه رحمةً واسعه.
در دوازدهمین جلسه که مصادف با ایام ماه مبارک رمضان است و پای سفرهی خان دوازدهمین معصوم و دهمین امام، امام هادی علیهالسلام هستیم. سخنی از فرمایشات این امام محضر شما عزیزان تقدیم کنم. امام هادی علیهالسلام میفرماید «من اتقی الله یُتَّقی»[1] کسی که تقوای الهی پیشه میکند و خداترسی را در زندگی رعایت میکند، قطعا دیگران از او حساب میبرند. آنکه از خدا میترسد هیبت و عظمت و جایگاه او در قلوب انسانها قرار میگیرد. ما اگر میخواهیم در جامعه حرمت ما شکسته نشود، جایگاه ما محفوظ باشد، در رفتارها و گفتارهای خودمان حرمت الهی را نشکنیم محرمات را مرتکب نشویم واجبات را ترک نکنیم «من اتقی الله یُتَّقی»[2]. بعضیها از نزدیکان خودشان هم هراس دارند چون اوامر الهی را فراموش کردند چون از ذات مقدس ربوبیت نترسیده از سایهی خودش هم هراس دارد. «و من أطاع الله یُطاع»[3] امام میفرماید اگر از خدا اطاعت کردید اطاعت میکنند شما را، ما اگر میخواهیم حرف ما زمین نماند اگر در طول زندگی احترام و جایگاه ما محفوظ باشد، سخنان پروردگار را در زندگی اطاعت کنیم. اطاعت امر خدا نتیجهاش اطاعت از گفتارهای ما و خواستههای ماست. «و من أطاع الخالق لمیُبال سخط المخلوق»[4] آقا میفرماید آن کسی که از پروردگار اطاعت میکند هراسی ندارد که مخلوق با او مخالف است یا مخالف نیست، قطعا اطاعت خداوند و در نظر گرفتن رضایت الهی این عنوان و این موضوع را در انسانها ایجاد میکند که هراسی از سخط مخلوقین و عدم رضایت مخلوقین در آنها ایجاد نخواهد شد. و فراز پایانی هم آقا میفرماید «و من أسخط الخالق فلییقن أن یحل به سخط المخلوقین»[5] این نکتهی هشدار دهندهی پایانی است که امام میفرماید اگر کسی پروردگار خودش را از خودش ناراحت و ناراضی کرد، قطعا عدم رضایت پروردگار انسانها را میبرد در مسیری که مخلوقین هم از انسان ناراحت میشوند. و اگر کسی رضایت خدا را هزینه کرد و رضایت خدا را در نظر نگرفت و برای خشنودی مردم با خدا مخالفت کرد، ما در روایت داریم که خدا واگذارش میکند به همان فرد یعنی مبتلا میشود به همان فرد و گروهی که بخاطر آنها با خدا بیگانگی کرد.
در حالات عمربن سعد ملعون نقل میشود که عمرسد برای رضایت عبیدالله بن زیاد در قتل امام حسین شرکت کرد و حاضر شد، بعد که آمد کوفه گزارش شهادت امام حسین را بدهد جملهای گفت که آن جمله سبب شد که عبیدالله بن زیاد بر او خشم گرفت و گفت برو تا به پروندهی تو برسم و مدتها فراری بود تا به دست سربازان مختار به درک واصل شد. این یک قاعده است که اگر ما رضایت خدا را نادیده گرفتیم و رضایت مردمی که سخط خدا در آن است انجام دادیم خداوند ما را واگذار میکند به همان مردم، به همان کسانی که رضایت آنها برای ما اصل شد. پس حضرت میفرماید اگر کسی خالق را از خود ناراحت کرد یقین بداند که به سخط مخلوقین هم گرفتار خواهد شد. انشاءالله در این ماه با عظمت و با برکت، توفیق اطاعت کامل از اوامر پروردگار و اجتناب از سخط الهی را که در قالب تقوا تعریف میشود خداوند به همهی ما مرحمت بفرماید.
توفیقات همه عزیزان را از خداوند منان خواستارم
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
[1] تحف العقول ص482
[2] تحف العقول ص482
[3] تحف العقول ص482
[4] تحف العقول ص482
[5] تحف العقول ص482