???? جلسه دهم/ در محضر امام رضا(ع)

 

دانلود

بسم الله الرحمن الرحیم

با ‌عرض سلام و ادب و احترام خدمت عزیزانی که برنامه چهارده معصوم را مشاهده می‌کنید. خدا رحمت کند فقید سعید مرحوم حاج ابراهیم یقطین که خاطره‌ی مجالس چهارده معصوم به پنجاه و یک سال استمرار این برنامه در زندگی این عزیز می‌گذرد و خداوند عزیزانی که از این خانواده، خدا رحمت کند جناب آقای مجیدی داماد محترم این خانواده و همه کسانی که از این خانواده به رحمت الهی پیوستند.

در دهمین جلسه که در ماه مبارک رمضان هستیم و در پای سفره‌ی خان گسترده‌ی امام ثامن الحجج علی‌بن موسی‌الرضا دهمین معصوم و هشتمین امام. یک جمله از فرمایشات امام رضا در اهمیت ماه رمضان و تکلیف در رمضان و یک سخن تربیتی را از فرمایشات حضرت عرض کنم. در کتاب شریف بحارالانوار جلد 93 حضرت می‌فرماید «من قرأ فی شهر رمضان آیة من کتاب الله»[1] کسی که در ماه مبارک رمضان آیه‌ای از قرآن را تلاوت کند «کان کمن ختَم القرآن فی غیره من الشهور»[2] از نظر اجر و ثواب مثل کسی است که یک ختم قرآن در ماه‌های دیگر بجا آورده است. انشاءالله از این فرصت گرانبهای ماه مبارک رمضان که در آن قرار داریم کمال استفاده را کنیم و یکی از توصیه‌هایی که بزرگان نموده‌اند تلاوت قرآن و تدبر در آیات وحی است‌.

سخن دیگری که اصل بحث بنده است امام در جمله‌ای می‌فرماید «رحمَ الله عبداً أحیا أمرنا»[3] خدا رحمت کند کسانی را که امر ما را زنده نگه می‌دارند. هروی که در محضر حضرت بود و از راویان است می‌گوید به حضرت عرض کردم «فقلتُ له و کیف یُحیَی امرکم»[4] می‌گوید به آقا عرض کردم آقا چگونه امر شما زنده نگهداشته می‌شود که شما می‌فرمایید خدا رحمت کند کسانی را که امر ما را زنده نگه می‌دارند؟ حضرت نکته می‌فرمایند که این حائز اهمیت است. آقا فرمودند «یتعلَّمُ علومَنا و یُعلِّمُها الناس»[5] اول این‌ها می‌روند معارف ما را یاد می‌گیرند و با سخنان ما آشنا می‌شوند و دستورات دین مقدس را یاد می‌گیرند و سپس به مردم آموزش می‌دهند. دو نکته است: فراگرفتن و آموزش دیدن، نکته دوم آموختن به دیگران. هم یاد بگیریم و هم یاد بدهیم. این امروز در جامعه‌ی اسلامی یک تکلیف است که بنده اولا خودم آنچه از دین و انتظارات اولیای الهی را نمی‌دانم بروم فرا بگیرم و بعد که فرا گرفتم دیگران را هم آشنا کنم با این معارفی که من آموختم. در ادامه‌ی سخن حضرت فرمودند «فانّ الناس لو علموا محاسن کلامنا لاتَّبعونا»[6] مردم اگر زیبایی کلام ما را بفهمند از ما تبعیت می‌کنند. اینکه بعضا می‌بینیم افرادی فاصله می‌گیرند از ارزش‌های دینی و از انجام وظائفشان، حقیقتا این‌ها معارف را نفهمیدند، نقش عمل کردن و آثار ارزشمند تبعیت از دین و تکالیف دینی را چون نفهمیدند عمل نمی‌کنند. لذا امام می‌فرماید مردم زیبایی سخنان ما را اگر فرا گرفتند قطعا از ما تبعیت می‌کنند و این بعنوان یک رسالت عمومی است برای همه‌ی ما مخصوصا در این شرایط موجود، بنده بعنوان یک عضو از خانواده و فامیل، تلاش خودم بر این باشد که روز به روز بر اندوخته‌ها و آموخته‌های مذهبی‌ام اضافه شود. علی علیه‌السلام می‌فرماید اگر کسی دو روزش مثل هم باشد ضرر کرده و مغبون است. در کنار اینکه من دارم یاد می‌گیرم و فرامی‌گیرم، این‌ها را آموزش بدهم به دیگران، دیگران هم از این آموخته‌های من بهره بگیرند و در صدد رشد و تعالی یکدیگر برآییم.

توفیقات همه‌ی عزیزان را در این ماه عزیز و ایام با عظمت از ساحت مقدس پروردگار خواستارم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

[1] بحارالانوار ج93 ص341

[2] بحارالانوار ج93 ص341

[3] عیون اخبار الرضا ج1 ص307

[4] عیون اخبار الرضا ج1 ص307

[5] عیون اخبار الرضا ج1 ص307

[6] عیون اخبار الرضا ج1 ص307

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟
طراحی و پشتیبانی توسط گروه نرم افزاری رسانه