استاد شیخ علیرضا حدائق در مراسم بزرگداشت جانباختگان سیل اخیر شیراز که 8 فروردین 98 با حضور مردم و مسئولین استانی در شبستان بزرگ امام خمینی (ره) حرم مطهر احمد بن موسی (ع) شاهچراغ برگزار شد و به صورت زنده از حساب شخصی استاد حدائق در اینستاگرام پخش شد سخنرانی کردند.
ایشان در ابتدا با عرض تسلیت و همدردی با بازماندگان جانباختگان سیل اخیر شیراز به بررسی موضوع «نقش صبر در زندگی انسان» پرداختند و با بیان اینکه این مصیبتها و ابتلائات هم برای مصیبت دیدگان وهم برای کسانی که از گزند این مصیبت در امان بودهاند، موجب امتحان است افزودند: در برابر این سختیها دیگران را دعوت به شکیبایی کنیم. در این اوضاع سختی که دشمنان این نظام، چشمها را متوجه کردهاند که شکست و خللی را ایجاد کنند یکدیگر را زیر سؤال نبریم.
استاد حدائق ضمن تقدیر از حضور مردم و مسئولین کشوری، نیروهای نظامی و انتظامی در کمکرسانی به سیلزدگان تأکید کردند: عمق این ضایعه زیاد است و خداینکرده این عزیزان مصیبتزده به فراموشی سپرده نشوند. برخی از خانهها را دیدم که صد در صد تخریبشده است و زندگی آنها کاملاً ازدسترفته است و از سوی دیگر میدیدم که افرادی به سیل زدگان اظهار میکردند اگر جایی ندارید خانه ما در خدمت شما است.
مسئول حوزه علمیه منصوریه شیراز با استناد به حدیثی از امام هادی (ع) افزود: دنیا دستبهدست میچرخد. امروز مال شما است و فردا از شما میگیرند. امروز این مقام و مسئولیت و ثروت و قلم و اعتبار در دست شما است. پس آن را در جهت کمک به این افراد استفاده کنید.
استاد حدائق با اشاره به تماس تلفنی حضرت آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی و پیام تسلیت ایشان گفتند: معظم له از عموم مردم تقاضا کرده بودند یک عزم جدی و جمعی ایجاد شود. فرمودند خیرین را جمع کنید و از کمکهای مالی آنها برای جبران این خسارت استفاده کنید. خودشان نیز فرمودند مقلدین ما مجاز هستند از یکسوم خمس برای کمک به این خانوادههای آسیبدیده استفاده کنند.
مدیر عامل بنیاد و موسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان فارس در سخنی خطاب به بازماندگان سیل به حدیثی از امام صادق (ع) استناد کردند که حضرت میفرمایند: اگر کسی از شیعیان ما به مشکلی مبتلا شد و بر این مشکلات صبوری و شکیبایی کرد خدا به او ثواب هزار شهید میدهد.
مسئول حوزه علمیه مولی الموحدین (ع) در بخش پایانی سخنرانی خطاب به قاطبه مردم و مسئولان به حدیثی از امام علی (ع) اشاره کردند که حضرت میفرماید: اگر خدا به کسی ثروتی عطا کرده است در دو جا باید صبر کند اول اینکه سهم فقرا و خویشاوندان را بدهد و دیگر اینکه در برابر مصائبی که در جامعه پیش میآید از اموالش استفاده کند.
ایشان خطاب به همگان فرمودند: این جریان نیز تمام میشود ولی برای همه ما امتحان است که آیا دلجویی و رسیدگی کردیم؟ آیا به مقداری که خدا در اختیار ما قرار داده بود استفاده کردیم؟