بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و حبیبنا أبی‌القاسم المصطفی محمد و علی أهل بیته الائمه الهداة المهدیین لاسیما بقیة الله المنتظَر حجة ابن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف

عرض سلام و احترام دارم محضر همه عزیزانی که برنامه چهارده معصوم را که به یاد شادروان مرحوم حاج ابراهیم یقطین مشاهده می‌فرمایید، و خدمت عزیزانی که برنامه را در سومین روز از ماه مبارک رمضان در نهمین جلسه‌ از جلسات چهارده معصوم مشاهده می‌نمایند. با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان هستیم، امروز را پای سفره‌ی خان حضرت موسی‌بن جعفریم، یک سخن کوتاهی از امام در باب روزه و یک سخنِ تربیتی از حضرت برای همه‌ی ما، تذکری و یادآوری باشد. حضرت می‌فرماید «دعوة الصائم تُستجاب عند افطاره»[1] دعای روزه‌دار هنگام افطار مستجاب است. این پیامی دارد که عزیزان روزه‌دار که می‌خواهند افطاری میل کنند، ساعت ساعتِ مقدسی است، لحظه لحظهِ‌ی مقدسی است، انشاءالله از دعا کردن غفلت نکنند که به فرموده‌ی امام هفتم مستجاب خواهد شد و به اجابت خواهد رسید.

در حالات امام هفتم دارد که حضرت روزی در قبرستان مدینه شاهد به خاکسپاری جسدی و جنازه‌ای بودند، امام اشاره‌ای به دنیا کردند و اشاره‌ای به قبر و نکته‌ای فرمودند، و اشاره به قبل و عالم آخرت و نکته‌ای دیگر. دو مطلب ارزشمند را امام متذکر شدند که اگر انشاءالله ما این‌ها را در زندگی رعایت کنیم و فراموش نکنیم هم دنیای ما دنیای موفقی خواهد بود و هم انشاءالله آخرت آخرتِ پربار و پرتوفیقی خواهد بود.

امام اشاره‌ای به دنیا کردند و اشاره‌ای به قبر و فرمودند «إنَّ شیئاً هذا آخره»[2] دنیایی که پایانش چنین است، یعنی شما را از همه‌ی این ظواهر دنیایی جدا می‌کنند، از این خانه‌ها امکانات مغازه‌ها ادارات باغات دارایی‌ها، از هر چه درش هستیم ما را جدا خواهند کرد و در یک حفره‌ی تاریک بنام قبر خواهند سپرد و آنچه که با خود خواهیم برد یک دست کفن است که شاعر می‌گوید

سرمایه‌ی تو از این جهان یک کفن است، آن هم به گمانم ببری یا نبری

امام می‌فرماید دنیایی که پایانش این است، یعنی از همه‌ی دارایی‌هایتان و امکاناتتان شما را جدا خواهند کرد و شایسته است که قبل از رسیدن به منزلگاه قبر وابسته زندگی نکنید. اسلام با زندگی در دنیا مخالف نیست، اسلام با دنیا مخالف نیست، اسلام ارائه‌ی طریق کرده که وابسته‌ی به دنیا نشوید، در دنیا باشید ولی وابسته‌ی به دنیا نشوید. اگر ثروتی است اگر مقامی است اگر خانواده‌ای است اگر دوستانی هستند در بین این‌ها باشیم و از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم اما دلبستگی پیدا نکنیم. امام صادق فرمودند خدا زهد را ترجمه و تفسیر نموده «لِکَیلا تَحْزَنُوا عَلَى مَا فَاتَكُمْ»[3] ‌زاهد یعنی کسی که هر چه از او می‌ستانند اندوه و غم به او راه پیدا نمی‌کند و او را از انجام وظائفش باز نمی‌دارد و هر چه به او عطا می‌کنند او را غافل نمی‌سازد. پس برای رسیدن به قبر و موفقیت در زندگی دنیا امام می‌فرماید وابسته زندگی نکنید، یک پیام هم برای آخرت دادند «و إنَّ شیئا هذا أولُّه»[4] آخرتی که شروعش اینگونه است یعنی ما را دست خالی جدای از همه‌ی بستگان و امکاناتمان در یک محیط تاریکی می‌سپارند و می‌روند، شایسته است که انسان از پایان کار بترسد. ما نگران آخرتمان باشیم نگران عالم برزخمان باشیم و قطعا اگر این خداترسی باشد انسان در مسیر رضایت الهی گام برمی‌دارد و از تخلفات و جرائم و جنایات و ظلم‌ها فاصله خواهد گرفت.

انشاءالله که این نکته و پیام اخلاقی حضرت برای همه‌ی ما درس باشد و توفیق تحصیل زهد و رعایت خوف را در این باقیمانده‌ی زندگی به نحو شایسته داشته باشیم.

توفیقات همه‌ی عزیزان را از خداوند منان خواستارم.

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

[1] مکارم الاخلاق ص27

[2] تحف العقول ص408

[3] آل‌عمران آیه153

[4] تحف العقول ص408

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟
طراحی و پشتیبانی توسط گروه نرم افزاری رسانه