چاپ

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ علیرضا حدائق در بهمن سال 1342 در خانواده‌ای روحانی و از اهل علم به دنیا آمد. پدر بزرگوار ایشان حضرت آیت‌الله حاج شیخ محمد رضا حدائق از علمای بنام شهر شیراز و دبیر جامعه روحانیت مبارز این شهر و دارای سابقه انقلابی و جایگاه علمی و اجتماعی در میان مردم این شهر هستند. جد ایشان حضرت آیت‌الله حاج شیخ ابوالحسن حدائق (معروف به سلمان زمان) از علمای زمانه خویش و محل مراجعه عموم مردم و بزرگان بوده‌اند. پدربزرگ مادری ایشان حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج سید محمدتقی مؤید الاسلام از وعاظ و خطبای بنام شهر در زمانه خویش بوده‌اند.

 ایشان در دوران جوانی پس از گذراندن مراحل کلاسیک تحصیلی در سال 1360 به حوزه علمیه شهید محراب آیت‌الله دستغیب وارد شدند و توفیق آن را داشتند که در بیت آن شهید، در جلسه درس اخلاق ایشان حضور پیدا کنند.

در سطوح مقدماتی و عالی حوزوی، توفیق شاگردی در محضر حضرات آیات حاج شیخ محمدرضا حدائق، حاج شیخ نعمت‌الله ادیب، حاج سید کرامت الله ملک حسینی، حاج شیخ مجدالدین محلاتی، حاج سید احمد آیت‌اللهی، حاج سید محمود آیت‌اللهی، حاج شیخ اسدی اصطهباناتی، حاج شیخ ضیاءالدین حدائق را داشته‌اند و تحصیل 14 سال درس خارج فقه و اصول ایشان مورد تایید حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و سید محمدباقر شیرازی می باشد.

هم‌زمان با تدریس سطوح عالی حوزه من جمله تدریس رسائل و مکاسب و درس کفایه الاصول، بیش از 5 سال مشغول به تدریس درس خارج فقه و تدریس مبحث «آداب القضاء فی الاسلام» جهت قضات سراسر استان می باشند. همچنین از سال 1376 مدیریت حوزه علمیه منصوریه شیراز را که از قدیمی‌ترین حوزه‌های علمیه استان فارس و سنگر علمی پدر و پدربزرگ و اجدادشان می باشد را بر عهده داشته‌اند.

ایشان دارای تألیفات متعددی می باشند که ازجمله آن می‌توان به کتاب‌های «شرح زیارت آل یاسین» در 4 جلد، «تفسیر سوره واقعه»، «معتکف کوی دوست» و تدوین و نگارش کتاب های «سبک زندگی مهدویت» در سه جلد، «شرح دعای مکارم الاخلاق»، «شرح دعای عهد» و تفسیر سوره های یاسین، لقمان، زمر، فجر و «خمس، چرا و چگونه؟»، «دین، نشاط و زندگی» و همچنین آثار متنوع در قالب‌های صوتی و تصویری با موضوعاتی همچون «تفسیر قرآن»، «شرح ادعیه» و موضوعات متنوع اخلاقی و علمی اشاره کرد.

نمایندگی بیش از 25 نفر از مراجع عظام تقلید ازجمله حضرات آیات، مقام معظم رهبری، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، جوادی آملی، سید محمد شاهرودی، سیستانی، علوی گرگانی، سید شبیری زنجانی، فیاض، سبحانی، سید محمد سعید حکیم، سید عزّالدین زنجانی، سید محمدرضا گلپایگانی، بهجت، فاضل لنکرانی، سید عبدالاعلی سبزواری، اراکی و ... و همچنین نمایندگی و عضویت ثابت بعثه حضرت آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در موسم حج از سال 1376 تاکنون (به مدت 20 سال) نشان از اعتماد بالای مراجع محترم تقلید به ایشان است.

از سال 1382 تاکنون به‌عنوان عضو مؤثر جامعه روحانیت شیراز در موضع‌گیری‌های انقلابی نقش مؤثری را ایفا نمودند و در برخی تجمعات و راهپیمایی‌های رسمی‌ای که در جهت دفاع از آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی برگزار می‌شده است به‌عنوان سخنران اصلی حضور داشته‌اند.

از سال 84 تا 89 به‌عنوان مشاور استاندار در امور ائمه جمعه استان فارس و روحانیت فعالیت نموده‌اند و همین فعالیت پنج ساله منشأ خدمات مهمی به حوزه های علمیه سراسر استان بوده است و هم‌اکنون رئیس مجمع خیرین مرکز خدمات حوزه‌های علمیه استان فارس می‌باشند.

باور به مهدویت و ترویج فرهنگ انتظار از اولویت‌های مهم ایشان است و همین مسأله سبب شد تا در کسوت مدیرعامل بنیاد و موسسه فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) در استان فارس اقدام به برگزاری دوره‌های مقدماتی و تکمیلی و تربیت مربی مهدویت و ساماندهی فعالیت‌های مهدوی در سراسر استان نمایند. در همین راستا اقدام به احداث ساختمان مجتمع آموزشی پژوهشی مهدویت و مهدیه بزرگ شیراز نمودند که دارای 14 هزار مترمربع زیربنا و در یازده طبقه با همکاری و کمک خیرین در حال ساخت است.

حفظ کیان خانواده‌ها، از دغدغه‌های مهم و همیشگی ایشان بوده است و همین نگرانی سبب شد که مرکزی با عنوان موسسه فرهنگی امام هادی (ع) (کانون مشاوره انس با فطرت) را از سال 1389 راه‌اندازی نموده که تا کنون قریب به 400 هزار جلسه مشاوره به‌صورت رایگان به آحاد مردم ارائه کرده است.

وی در کنار فعالیت‌های علمی، به مدت 30 سال اقدام به فعالیت‌های تبلیغی در داخل و خارج از کشور نموده‌اند که به‌عنوان نمونه می‌توان به سخنرانی مستمر در حرم امام رضا (ع) و همچنین سخنرانی در حرم امیرالمؤمنین علی (ع) و امام حسین (ع) به دعوت بعثه مقام معظّم رهبری (مدظله‌العالی) در ابتدای هرسال اشاره کرد.

علاوه بر اهتمام به فعالیت‌های تبلیغی، تأسیس قرارگاه فرهنگی تبلیغی عمار از مهم ترین اقدامات ایشان بوده است. این قرارگاه وظیفه ساماندهی و اعزام مبلغین و اساتید گرامی به مناطق محروم استان به‌صورت جهادی (هر هفته 40 نقطه) را بر عهده دارد.

دسته: اخبار پایگاه
بازدید: 18346